RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Osmanović: “Dezinfekcija školskih prostorija počinje sutra”

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Senad Osmanović na današnjoj konferenciji za novinare rekao je kako je na jutrošnjem nastavku izvanredne sjednice koja je bila posvećena koronavirusu dogovoreno da se provedu određene aktivnosti koje se odnose na dezinfekciju školskih prostorija kao i drugih prostorija gdje se kreće veći broj ljudi.

„Od danas je na snazi odluka obustave nastave u svim osnovnim i srednjim školama te u visokoškolskim ustanovama na području Brčko distrikta. Svakog tjedna ćemo zasjedati kako bismo pratili situaciju i uvidjeli do kada će nastava biti obustavljena. Ponašamo se u skladu s okruženjem i poduzimamo sve moguće korake, odnosno preveniramo posljedice koje bi se mogle desiti eventualnim većim okupljanjem. Jutros je na sjednici Vlade odlučeno da će se nabaviti potrebna količina dezinfekcijskih sredstava kako bi se sve učionice i druge prostorije dezinficirale. S tim aktivnostima počinjemo sutra. U slučaju prestanka ugroženosti učenici će se sigurno moći vratiti u svoje školske klupe“, rekao je Osmanović.

Osmanović je naglasio da je nastavno osoblje na radnim mjestima te kako će od ponedjeljka pokušati organizirati online nastavu kako učenici ne bi bili u prevelikom zaostatku s gradivom.

„To ćemo pokušati, sve s ciljem kako bi učenici što lakše nadoknadili gradivo. Pretpostavka je da skoro svi učenici imaju mobilne telefone i računala, pa ćemo na ovaj način probati, eksperimentalno. Također, sve ekskurzije, u državi i izvan države, do 1. svibnja su zabranjene, a tijekom mjeseca travnja zasjedat će se i vidjeti hoće li se ta zabrana ukinuti ili će ostati do kraja školske godine“, kazao je Osmanović.

Osmanović je naglasio da je iz više razloga odlučeno da vrtići na području Distrikta rade, a jedan od njih jeste taj što djeva ovoga uzrasta imaju ograničeno kretanje.

Dodao je kako svi moramo biti svjesni nastale situacije te da bismo kretanje trebali svesti na minimum, jer smo svi skupa odgovorni za društvo u kome živimo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održano predavanje na temu „Iznenadna srčana smrt kod sportista“

Sandra Živković

Brčko: Počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama

Gorana Antić

Optužen zastupnik Senad Osmanović – Krivično djelo protiv službene dužnosti

Radio Brčko