RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Osmi “Dani bošnjačke kulture” završavaju 20. januara

Osma po redu manifestacija „Dani bošnjačke kulture“ koju tradicionalno organizuje Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) „Ihlas“ Brčko završava 20. januara koncertom narodne muzike „Pjesmom i igrom kroz BiH“.

Manifestacija je započela u novembru promocijama knjiga Mehmeda Pargana „Stari zanati“ i pjesnikinje i mualime Razije Čolaković „Leptir“.

“Bošnjački dani kulture nastavljaju se 10. januara „Smotrom folklornog staralaštva“ na kojoj će nastupiti KUD-ovi iz Šatorovića, Brke, Maoče i Rašnjana”, kazao nam je Sead Golić, član UO Ihlas Brčko. Kao specijalni gosti nastupiće i udruženja „Glas žena Rašljani“ i „Žene Bošnjakinje Brčko Distrikta“.

Do kraja manifestacije održaće se još dva koncerta narodne muzike u Domu kulture Brčko.

Golić se na pomoći zahvalio Vladi Brčko Distrikta koja je sponzor osmih „Dana bošnjačke kulture“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.