RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Osnovnu muzičku školu u Brčkom pohađat će preko 200 djece

Roditelji, odnosno staratelji, čija su djeca stekla pravo upisa u naredne razrede Osnovne muzičke škole Brčko od danas, pa do 31. kolovoza, trebaju obnoviti upis jer će u suprotnom djeca igubiti pravo na dalje školovanje u ovoj školi. Prema riječima ravnatelja Jasmina Hasića, drugog prijemnog ispita za pripremno odjeljenje i prvačiće neće biti, radi toga što je ispunjena kvota upisa još na prvom upisnom roku.

Jasmin Hasić

„Nakon provedenih prijemnih ispita primili smo 38 učenika na instrumentalne odsjeke, pet za solo pjevanje i 33 učenika u pripremno odjeljenje. Ovdje bih htio naglasiti značaj pripremnog odjeljenja, koje je osmišljeno da učenike pripremi za polaganje prijemnog ispita i da mu pokaže na koji način funkcionira Muzička škola. Pokazalo se do se do prvog polugodišta iz pripremnog odjeljenja ispiše dosta učenika, tako da je prošle godine od upisanih 30, njih 20 izašlo na prijemni ispit, od čega je 16 đaka položilo ispit“, istaknuo je Hasić.

Osnovnu muzičku školu u Brčkom ove školske godine pohađat će preko 200 učenika. Zbog velike zaintersiranosti osnovat će se, pored postojeće, još jedna klasa gitare, a sa radom bi trebala početi i Srednja muzička škola pri brčanskoh gimnaziji.

Nastava će biti organizirana u skladu s mjerama i preporukama Kriznog stožera za spašavanje Brčko distrikta.

  • Predaju popunjenih obrazaca moguće je predati u prostorijama škole (zbornica škole) od 9:00 do 13:00 sati. Učenici koji su stekli pravo upisa u pripremno odjeljenje kao i prvi razred u školskoj 2020 / 2021. godine ne dostavljaju dodatnu dokumentaciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Veliki uspjeh učenika i zaposlenika Muzičke škole u Brčkom

Radio Brčko

Brčko: Osnovna muzička škola raspisala Javni poziv za upis učenika u prvi razred

Gorana Antić

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko distrikta 23. decembra

Suvad Alagić