RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Oduzeto 20 nargila koje su, uprkos zabrani, korištene u ugostiteljskim objektima

Sprovodeći mjere i radnje na praćenju i osiguravanju izvršenja mjera i naredbi Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH, koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje širenja epidemije zarazne bolesti prouzrokovane korona virusom Covid-19, nakon zaprimljenih informacija da se pojedini ugostiteljski objekti ne pridržavaju naredbe Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH broj: 01-1-114 SM-150/20 od 17.08.2020.godine kojom se zabranjuje upotreba nargila, Policija je u tri ugostiteljska objekta na području Brčko distrikta BiH, dana 21.08.2020.godine u vremenu od 20:00 do 23:00 sati privremeno oduzela ukupno 20 nargila koje su u ugostiteljskim objektima zatečene da se koriste.

Navedena aktivnost je provedena pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, kojem je dostavljen detaljan izvještaj o provedenim aktivnostima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH i direktor Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona u BiH posjetili PBD BiH

Radio Brčko

PBD BiH privremeno oduzela vozilo višestrukom povratniku u izvršenju najtežih prekršaja iz oblasti saobraćaja

Radio Brčko

Brčko: Oduzeto auto od višestrukog povratnika u izvršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Radio Brčko