Brčko

Otpočelo slavlje Kurban bajrama i na području Brčko distrikta BiH

U skladu sa mjerama samozaštite od „COVIDA 19“, u svim džamijama na području Distrikta, klanjan je bajram namaz, čime je otpočelo četverodnevno obilježavanje Kurban bajrama, jednog od najvećih praznika Muslimana u cijelom svijetu. Obraćajući se prigodnom hudbom, u ispunjenoj centralnoj Bjeloj džamiji, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Brčko, magistar Mustafa efendija Gobeljić je akcentirao socijalno-društveni aspekt ovog praznika, naglašavajući dimenziju darivanja kurbanskim mesom, naročito socijalno ugroženih.

„Ovo je još jedna prilika da pokažemo suštinu brige o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, što se prije svega odnosi na siromašne članove naše zajednice, kojima će ukazana pažnja i kurbansko meso, istinski upotpuniti bajramsko slavlje“, rekao je Gobeljić. Inače, zbog pandemije neće biti organizovanog obilježavanja, niti proslave bajrama, no Islamska zajednica u saradnji sa Televizijom Tuzlanskog kantona, danas će upriličiti „Specijalni kolažni bajramski program, koji će se odvijati ispred Gradske vijećnice, a biće direktno prenošen u terminu od 16 do 19 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button