RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Otvorena Izložba slika naive u brčanskoj Vijećnici

Udruženje likovnih i dramskih umjetnika „Talija“ iz Brčkog, već devetu godinu zaredom, u suorganizaciji sa HKD „Napedak“ Brčko Distrikt je tokom proteklog mjeseca realizovao kulturni, zabavni i sportski program „Frančeskovi dani 2017“, koji je sinoć znavično okončan Izložbom slika naive, u suorganizaciji sa ULJUB Brčko u Gradskoj vijećnici.

Izložbu je otvorio dogradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić kazavši da su Fračeskovi dani u organizaciji HKD „Napredak“ Brčko Distrikt ostavili značajan trag u dugom periodu kroz mnoštvo djela za budućnosti i koja će svjedočiti o događajima iz ovog vremena iz kojeg će budući naraštaji isčitavati kako je Distrikt funcionirao kroz naše različitosti, zajedništvo i inventivnost.

Zvonimir Marić, urednik manifestacije je kazao da je izložba znak, potvrda i rezultat dugogodišnje kontinuirane saradnje likovnih umjetnika i ljubitelja umjetnosti.

Mladen Filipović, predsjednik Uljuba-a Brčko je pojasnio da Izložba sadrži 48 radova, sa ovogodišnje  kolonije u kojoj je učešće uzelo11 slikara iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Izložba slika naive ostaje otvorena narednih 10-ak dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!