RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Biznis forum” u Brčkom: Poseban akcent na jačanju poljoprivredne proizvodnje

Pripreme za prvi «Biznis forum Brčko 2017», trodnevnu manifestaciju naučno -ekspertskog karaktera koja starta iduće sedmice i na kojoj će se susresti više od 400 učesnika iz nekoliko evropskih, potom zemalja regiona i BiH, privode se kraju.

Utvrđene su sve teme i uvodničari na pet «okruglih stolova» od kojih poseban značaj ima onaj o jačanju poljoprivrede i izvozu poljoprivrednih proizvoda sa područja Distrikta u zemlje Evropske unije.

«Brčanske poljoprivrednike pozvao bih posebno na okrugli sto o temi «Izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Distrikta u zemlje EU» na kojem će, savjete i o otvaranju besplatnih lokalnih podružnica, dati ekspertica iz Hrvatske, Ana Cvitković Komesarović, direktorica Razvojne agencije čije je sjedište u Županji. Sve mi se, za poljoprivrednike, čini veoma značajnim posebno računajući i na koncept brčanske Vlade, te finansijska sredstva iz predpristupnih fondova EU», naglasio je glavni koordinator Vlade i direktor “Biznis foruma”, Damir Bulčević.

Okrugli stolovi će, inače, elaboirirati teme: Lokalni i regionalni razvoj, Mladi i obrazovanje, Jačanje privrede, Osnaživanje poljoprivrede u Distriktu i izvoz proizvoda u zemlje EU, te potencijali brčanske turističke ponude, a govoriće, između ostalih, ambasador Hrvatske u BiH, potom nekadašnji guverner Centralne banke i sadašnji dekan Ekonomskog fakulteta Sarajevo, Kemal Kozarić, te biznismeni Ilija Studen i Đorđe Kojić. Epicentar dešavanja je Gradski dom kulture, a «Biznis forum» biće održan od 8. do 11. novembra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.