RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Otvoreno pismo gradonačelniku Brčkog zbog rada pravosuđa u Distriktu

Čelnici Zadružnog saveza Brčko Distrikta, danas su na upriličenom susretu sa novinarima ukazali na probleme koje imaju sa, kako su istakli, zadržavanjem imovine koja je vlasništvo zadrugara, a ovdašnje pravosuđe je tretira kao imovinu Distrikta. U stečajnom postupku koji se vodi za ZZ „Ratar“ čiji je najveći povjerilac ZZ „Brka“ stečajni sudija se pozvao na zaključak, te imovinu zadrugara proglasio imovinom Distrikta, a da u ovom kontekstu ne postoji niti jedna presuda suda.

„Tako nešto nije u skladu sa zakonom BiH, niti je Skupština Distrikta ikada donijela takav zakon. Zbog toga smo se otvorenim pismom obratili i gradonačelniku Brčkog, ukazujući na nezakonito dijelovanje brčanskog pravosuđa“, rekao je predsjednik Zadržnog saveza Distrikta Šaćir Rahman. Savez će tokom dana podnijeti i Krivičnu prijevu protiv stečajnog sudije zbog, kako je istaknuto zloupotrebe položaja.

Inače, kako bi još jednom, javnosti ukazao na situaciju u kojoj se nalazi, Zadružni savez je za petak 24. januara, zakazao protestno okupljanje uposlenika, koje će biti upriličeno u krugu ZZ Brka sa početkom u 12 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.