RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ove godine zabilježen manji broj intervencija Vatrogasne službe u Brčkom

U poređenju sa prošlom i 2019. godinom, Vatrogasna služba u Brčkom bilježi manji broj interevencija, iako vladaju izrazito visoke temperature, saznali smo od šefa ove službe, Senada Kamenjaševića.

On navodi da su vatrogasci, u periodu od 01. 01. do 31.07., bili angažirani na gašenju 179 požara, imali 121 tehničku intervenciju i reagovali u slučaju četiri saobraćajne nezgode.

Šef Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko Senad Kamenjašević

„Osim velike interevencije 13. jula na lokalitetu fabrike plastike, mi provodimo naše rutinske aktivnosti i nadam da će ovako i ostati. Sva vatrogasna vozila su ispravna, imamo dovoljan broj izvršilaca, tako da po tom pitanju nemamo problema“, izjavio je Kamenjašević.

On je još jednom apelirao na sugrađane da se pridržavaju zaštitnih mjera kod paljenja korova i drugog suhog otpada ili da ga ne pale nikako.

Također je dodao da stanovnici Brčko distrikta u slučaju potrebe na raspolaganju imaju telefone 121 i 123.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Puštanje u rad tri područna vatrogasna doma sredinom sljedeće godine

Sandra Živković