RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Palermo” protiv droge i prostitucije

Nakon višemjesečnih planskih aktivnosti koje su između ostalog predrazumijevale prikupljanje informacija i dokaza i koje su usmjerene na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava, trgovine ljudima u vidu seksualne eksplatacije (posebno maloljetnica), Policija Brčko distrikta BiH je tokom jutarnjih sati pokrenula novu policijsku akciju kodnog naziva ¨PALERMO¨.

U ovoj akciji, na osnovu Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, planirano je izvršenje više pretresa lica i objekata na više lokacija u Brčko distriktu BiH.

Akcija je usmjerena na lišavanje slobode (za sada) 6 lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga i trgovine ljudima u vidu seksualne eksplatacije maloljetnica.

Izvor:Policija Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.