RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U sklopu policijske akcije „Palermo“, privedeno šest osoba

U sklopu akcije kodnog naziva „Palermo”, koju je rano jutros pokrenula Policija Brčko distrikta BiH na području Distrikta, privedeno je šest osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela trgovina ljudima, iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije i prinuda na spolni odnos, izjavio je Halid Emkić, stručni savjetnik šefa Policije za poslove informisanja.

„Radi se o osobama koji su recidivisti u izvršenju krivičnih djela, sa inicijalima G.M., V.R., S.Đ., svi rođeni 1988.godine, I.N. rođen 1985, N.J. rođen 1992. i S.N. rođen 1994. godine, svi sa područja Brčkog“, precizirao je Emkić.

On je istakao da je izvršeno 17 pretresa na šest lokacija, i to u naseljima Srpska Varoš, Ilićka i mjestu Brezik, prilikom čega su pronađeni računari i elektronska oprema, značajan broj medija na kojima se nalaze određeni sadržaji koji će biti vještačeni, te jedno vatreno oružje.

Emkić je dodao da je na osnovu prikupljenih dokaza i informacija, Policija za sada uspjela identifikovati da se radi o tri maloljetne djevojčice.

Prema njegovim riječima, nad privedenim osobama se vrši kriminalistička obrada, nakon koje će uz izvještaj o počinjenju krivičnih djela biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje.

Također je rekao da aktivnosti teku i dalje, odnosno pripadnici Policije nastavljaju prikupljanje svih informacija i dokaza radi kvalitetnijeg procesuiranja, a i zbog utvrđivanja da li postoje druge osobe koje su počinile ovakva krivična djela.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.