Brčko

PDP: Reorganizovati šest odjeljenja brčanske Vlade

Čelnici Partije demokratskog progresa za Distrikt, javnosti su predstavli svoju viziju nove organizacije izvršne vlasti prema kojoj bi se reorganizovalo polovina od trenutno postojećih dvanaest odjeljenja brčanske Vlade.

„Novo odjeljenja bi bilo za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, potom Odjeljenje za porodicu omladinu i sport, kao i Odjeljenje za informaciono društvo koje bi preuzelo nadležnosti sadašnjeg Javnog registra sa nešto širim nadležnostima. Odjeljenje za privredu bi bilo rasterećeno i bavilo se još samo preduzetništvom, dok bi Odjeljenju za obrazovanje bio pridodat i segment kulture“, rekao je predsjednik brčanskog PDP-a Siniša Golić, dodavši da su prijedlozi s ciljem što efikasnijeg djelovanja ovdašnje izvršne vlasti.

Na konferenciji za novinare ove stranke, bilo je riječi i o dinamici rješavanja gradske deponije čvrstog otpada, o kojoj je govorio šef resornog odjeljenja Zoran Bulatović, naglasivši da se ovaj problem već od naredne godine treba rješavati kroz tri paralelne faze i to sanaciju i zatvaranje deponije, što dalje podrazumijeva odvoženje otpada sa podstojeće deponije najvjerovatnije u Bijeljnu. Posljednja faza je lociranje novog Centra za upravljanje otpadom na području Distrikta.

Sve izrečene prijedloge, PDP će, kazano je, usaglasiti sa parlamentarnom većinom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button