Brčko

PDP: Vratiti povjerenje građanima u Brčko Distrikt

S ciljem problematiziranja aktuelne političke stvarnosti danas je brčanski PDP (Partija demokratskog progresa) koja se odnedavno nalazi u izvšnoj vlasti i poziciji u Skupštini Brčko Distrikta, održala konferenciju za novinare.

Zoran Bulatović, šef Vladinog Odjela za komunalne poslove, kao dva osnovna prioriteta u svom budućem radu, naglasio je rješavanje problema deponije i prečišćavanje otpadnih voda.

Pitanje rješenja deponije trebalo bi se riješiti, najkasnije, do početka sljedeće godine,  jer za ovaj projekat postoji politička volja i sredstva.

„Da li će fabrika za prečišćavanje voda biti rađena u segmentima ili kao cjelovito rješenje, zavisi od mnogo faktora, a glavnu riječ treba dati struka“, pojasnio je Bulatović.

Siniša Golić, predsjednik PDP-a Brčko i poslanik u brčanskoj Skupštini je kazao da je najvažnije stvoriti uslove da se poveća zapošljavanje, dijelom kroz izmjenu zakonske regulative koja u određenom dijelu koči te procese, te stvaranjem uslova za privlačanje  investitora u Brčko Distrikt.

„Sa drugim političkim strankama koje su u vlasti pokušaćemo da se vrati povjerenje stanovništva, povjerenje građana Brčko Distrikta, da nešto može da se pokrene nabolje, da neko može biti drugačiji, jer ćemo pokušati da kroz naš rad razbijemo taj stereotip da su svi isti i da svi koji žive u Brčkom konačnu dobiju nadu da ovdje vrijedi ostajati i vrijedi živjeti“, poručio je Golić.

PDP će nastojati da u svom budućem radu redovno putem obavještenja ili press- konferecnija obavještava javnost o svim svojim aktivnostima, kao što je to bila praksa i do sada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button