RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Plaćanja vrtića za maj oslobođeni roditelji djece čije su kuće ugrožene poplavama i klizištima

Vlada Brčko distrikta BiH jednoglasno je donijela odluku kojom se rodititelji djece, čiji su stambeni objekti ugroženi ili uništeni u poplavama ili klizištima, oslobođaju plaćanja nadoknade za boravak u javnim vrtićima za maj.

„Takve djece ima sedmoro ili osmoro, i ti troškovi koji iznose ukupno oko 1000 maraka, bit će plaćeni vrtićima iz budžeta Brčko distrikta BiH. Direktori vrtića morat će donijeti izvještaj, o tome da su roditelji dokazali da su evidentirani u Crvenom krstu da su kao stanovnici Distrikta evakuisani zbog poplava ili klizišta “, kazao je Momčilo Poljić, šef Odjela za obrazovanje brčanske Vlade.

Prema njegovim riječim, ukoliko se u junu ovim porodicama riješi stambeno pitanje o trošku Distrikta, onda neće biti oslobođeni plaćanja usluga vrtića za ovaj mjesec.

Poljić je naglasio da se ova odluka odnosi samo na javne vrtiće, jer Vlada ne može oslobađati plaćanja nedoknade nekoga ko ima ugovorni odnos sa privatnim vrtićem, odnosno davaocem usluga u privatnom vlasništvu.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.