Brčko

“Neću da idem” i u Brčkom

Nakon što je pokrenuta online kampanja #necudaidem tokom koje su hiljade građana i građanki Bosne i Hercegovine, ali i regiona, postavljajući statuse, prebrojavali građane koji odlaze iz države, sa istom oznakom pojavili su se plakati, 3D crteži, a sada i video.

Jedan od takvih plakata pojavio se i na zgradi Omladinskog centra u Brčkom.

Riječ je o kampanji koju je pokrenuo i realizuje Institut za razvoj mladih KULT, a kojom se želi skrenuti pažnja predstavnika vlasti i nadležnih institucija na svakodnevne izazove mladih, problem masovnog odlaska ove populacije, ali i ponuditi načini kojim je trenutno stanje moguće mijenjati.

Nakon više od mjesec dana kampanje, predstavili su i promotivni video kojim ističu probleme s kojim se suočavamo, ali i rješenja kakvu državu želimo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button