Brčko

Poboljšanje nivoa usluga brčanske Bolnice

Brčanska Bolnica od danas će pacijentima koji imaju potrebu obavljanja pregleda iz domena funkcionalno-dijagnostičkih pretraga, omogućiti precizne termine za zakazivanje ovih analiza i to svakog radnog dana na centralnom prijemnom šalteru bolnice.

Navedeno se odnosi na  dijagnostiku EG, EMNG, ultra zvuk krvnih sudova vrata, potom ergometriju, holter ekg-a i holter krvnog pritiska, te gastroskopijju i kolonoskopiju.

„Zakazivanje termina će biti svakog radnog dana podijeljeno na precizne polusatne termine, i to u vremenu od 13 do 15 sati. Svi korisnici usluga imaće uskoro mogućnost da putem naše internet stranice vrše uvid i u liste čekanja za navedene preglede“, rekla je glavna sestra Bolnice, Dubravka Letić.

Inače, sva druga naručivanja, za dijagnostiku, ostaju u  zgradi kod česme, odnosno zgradi specijalističkih ambulati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button