Brčko

Uvedena zabrana posjeta u brčanskoj Bolnici

U Brčko distriktu su, u prvoj polovini ovog mjeseca, evidentirana četiri oboljela od sezonske gripe od čega se dvoje nalaze na bolničkom liječenju. Iako je broj oboljelih u Distriktu relativno manji nego u okruženju, preventivno zbog mogućnosti širenja gripe u brčanskoj Bolnici od sutra se uvodi zabrana posjeta svim pacijentima

Ovosezonska gripa je u BiH i zemljma regiona izazvala velike probleme jer je značajan broj stanovnika obolio od ovog virusa. Na žalost, podaci govore da je veliki broj  oboljenja završio i sa smrtnim ishodom pa je tako u BiH od gripa do sada umrlo 40 osoba od čega u RS 37, u Srbiji 23 dok je u Hrvatskoj taj broj najveći i iznosi ukupno 75 lica što je duplo više u odnosu na prošlu godinu.

“U januaru mjesecu u Brčko distriktu je zvanično potvđen virus gripe kod četiri osobe dok je već u prvih petnast dana ovog mjeseca evidenirano takođe četvoro oboljelih od čega se dvoje nalaze na bolničkom liječenju”, kazala je prim.dr. Anđa Nikolić, šefica Pododjela za javno zdravstvo Brčko distrikta.

Iako većina ljekara ističe da je ovo vrhunac ovosezonske gripe, te da se može očekivati pad broja oboljelih, narednih dana dr. Nikolić nije baš tako optimisitična, te ističe da se smirivanje gripa može očekivati tek u martu mjesecu

Upravo zbog bojazni da bi se broj oboljelih mogao povećati u narednom periodu Pododjel za javno zdravstvo Brčko distrikta danas je donio preporuku da se od sutra uvodi zabrana posjeta svim pacijentima u brčanskoj bolnici .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button