RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Počela anketa o privatnim i poslovnim putovanjima Brčaka u 2022. godini

Agencija za statistiku BiH, u saradnji sa entitetskim zavodima za statistiku, od danas do 22. decembra 2022. godine na području Brčko distrikta BiH provodi anketno istraživanje o privatnim i poslovnim putovanjima stanovnika Bosne i Hercegovine.

Anketiranje će raditi anketno osoblje akreditirano od strane Agencije za statistiku BiH, na području Brčko distrikta BiH na uzorku od 846 izabranih domaćinstava. U Anketi se pored sociodemografskih, karakteristika ispitanika, prikupljaju podaci o broju i karakteristikama višednevnih i jednodnevnih putovanja, razlozima odlaska na putovanja, navikama stanovnika Bosne i Hercegovine prilikom putovanja, te drugim karakteristikama stanovništva u BiH.

Agencija za statistiku BiH garantuje da će u skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o zaštiti ličnih podataka, odgovori na anketna pitanja biti strogo povjerljivi, te da će ispitanici ostati potpuno anonimni.

S obzirom da je ovo posljednja anketa koja se realizuje u ovoj godini iz Agencije za statistiku su najavili da će i tokom naredne 2023. godine na području Brčko distrikta biti sprovedeno više anketa iz različitih oblasti u skladu  sa preporukama europske Agencije za statistiku.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.