Brčko

Počelo proljetno uređenje Brčko distrikta

U okviru proljetnog uređenja grada, Pododjel za puteve i parkove Vlade Brčko distrikta privodi kraju tender za  nabavku i sadnju proljetnog sadnog materijala na zelenim i drugim javnim površinama u Distriktu. Ove aktivnosti se rade kontinuirano, no značajno su intezivirane sa ljepšim vremenom i prvim danima proljeća.

„U narednih nekoliko dana bit će realizovan prvi ugovor ovog proljeća sa JP “Komunalno Brčko” koje je odabrano za poslove nabavke sadnog materijala i njegove sadnje na više lokaliteta na području Brčko distrikta“, istakao je Ešef Pamukčić, ekspert za vođenje projekata hortikulture.

On je dodao da će početkom maja mjeseca biti realizovan drugi ugovor koji podrazumijeva skidanje zimskog i sadnju ljetnog cvijeća na zelenim i javnim površinama.

Iz Pododjela za puteve i parkove apeluju na građane distrikta da budu odgovorni prema zelenim i drugim javnim uređenim površinama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button