Brčko

Počelo proširenje bulevara u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za javne poslove u Vladi distrikta Brčko Sabrija Jašarević sa saradnicima obišli su danas gradilište gdje počinju radovi na proširenju Bulevara mira.

„Ovo je izuzetno značajan kapitalni projekat za Brčko distrikt jer, osim proširenja saobraćajnica, bit će urađena i nova fekalna, oborinska i dio vodovodne kanalizacije, pješačke staze, razdjelno ostrvo i nova led ulična rasvjeta“, kazao je gradonačelnik Siniša Milić.Bulevar mira će, nakon završetka radova planiranih za maj naredne godine, biti duži za oko 500 metara i počinjat će kod graničnog prelaza, a završavati kod pruge na Bijeljinskoj cesti.

Ukupna vrijednost radova je 1.224.000 KM.Gradonačelnik Siniša Milić je najavio da će u narednoj godini započeti izgradnja još jednog značajnog infrastrukturnog projekta, a riječ je o sportskoj dvorani s otvorenim i zatvorenim bazenima.

„Za te namjene u ovom trenutku imamo osiguranih 6,5 milijuna maraka. Bit će neophodno izdvojiti još sredstava, ali je važno da započnemo projekt i da isti izavršimo na dobrobit građana Brčkog i sportskih kolektiva koji se bave dvoranskim sportovima“, dodao je Milić.

Šef Odjela za javne poslove Sabrija Jašarević naglasio je da su u ovoj godini realizovani i završeni projekti u vrijednosti od 2.200.000 KM.

„U fazi realizacije su projekti u vrijednosti od 2.560.000 KM. U toku je potpisivanje ugovora u vrijednosti od 1.620.000 KM, a imamo otvorenu i jednu javnu nabavku u vrijednosti od 2.100.000 KM“, zaključio je Jašarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!