RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Počeo proljetni raspust

Za učenike osnovnih i srednjih škola, te djecu koja pohađaju pripremnu nastavu, na području Brčko distrikta BiH prema nastavnom planu, danas je započeo proljetni raspust koji će trajati do narednog ponedjeljka, 7. aprila.

Ovo je potvrdila Mara Matkić, šef  Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, koja je naglasila, da će nastavni kadar ovaj raspust provesti u održavanju odjeljenskih i nastavničkih vijeća, te seminara.

Prema njenim riječima, ova nastavna godina, u odnosu na prethodne, trebala bi se završiti nešto ranije.

„ Datum ne možemo precizirati, ali to je najvjerojatnije prvi, odnosno najkasnije drugi tjedan šestog mjeseca, jer ove godine nismo gubili radne dane, a i neki praznici su padali u vrijeme ljetnog odmora, dok je zimski raspust pokrio većinu praznika koji padaju u tom periodu“, pojasnila je Matkić.

Matkić je dodala, da bi pripremna nastava, koja ove godine počela krajem desetog mjeseca prošle godine, trebala biti završena 9. maja.

“Ove školske godine pripremna nastava umjesto 150 traje 300 radnih sati, odnosno pet mjeseci, zahvaljujući grantu UNICEFA od gotovo 100.000 maraka, koji je to omogućio. Zaista me raduje što je to ove godine ovako prošlo. Uspjeli smo zaposliti čak petnaest osoba sa biroa za zapošljavanje, dobili smo i nešto nove opreme, a odgajatelji su održavali nastavu i u ruralnim mjestima. Također, u program su uključena i djeca sa posebnim potrebama i djeca romske nacionalnosti, tako da je uvjet bio da imamo i po jednog asistenta i za Rome i za djecu sa posebnim potrebama”, pojasnila je Matkić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!