Arhiva

Početak godine dobar u realiziranju kapitalnog proračuna Brčko distrikta

Direkcija za financije distrikta Brčko je u veljači  2014 godine ostvarila prihod 14.579.536 KM , odnosno za 1.163.556 maraka  više u odnosu  na isti mjesec prošle godine,kazao je Mato Lučić direktor Direkcije za financije Brčko distrikta  u izvješću Vladi kada je u pitanju  izvršenje  proračuna za drugi mjesec ove godine.

Lučić navodi da su  rashodi  u drugom mjesecu bili  11. 843.238  maraka , i  manji su,  u odnosu na isto razdoblje  2013 godine.

Kapitalni proračun je izvršen u drugom mjesecu u ukupnom  iznosu od 549,143 maraka, ili za prva dva mjeseca u iznosu 1,005,000. KM , i on  je veći za gotovo  pola milijuna   maraka.

Lučić je naglasio  da će, prema  informacijama s kojima trenutačno raspolaže ,  protrošnja u kapitalnom dijelu proračuna  ići bolje , jer je dosta toga još  u postupku realiziranja.

Neutrošena sredstva kapitalnog proračuna  sada  iznose 86 milijuna maraka.

Gradonačelnik distrikta Brčko Dr. Anto Domić je kazao da se ostvaruje dogovoreno kada je u pitanju realiziranje kapitalnih projekata.

On je kazao da je  zadovoljan onim što rade, kao i  samom dinamikom rada, uz konstataciju da se aktivnosti trebaju   pojačati  i   još ubrzati   realizaciju ,  ali i uspostaviti  kvalitetu   rada , posebice   kontrolu na realiziranju kapitalnog proračuna.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button