RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Počinju radovi na uređenju stadiona Blatuša u Brčkom

Prema najavama nadležnih, nakon potpisanog ugovora sa izvođačem krajem prošle godine, za par sedmica trebali bi započeti radovi na rekonstrukciji i uređenju Stadiona malih sportova „Blatuša“ koji se nalazi u centru Brčkog. Za ove namjene je obezbijeđeno 141.000 KM bužetskih sredstava.

Ing. Dragan Peštić, nadzorni organ u Pododjelu za puteve i parkove, vladin Odjel za javne poslove, za “Radio Brčko” je kazao da je za namjene rekonstrukcije i uređenja Sportsko reakreacionog centra „Blatuša“ obezbijeđeno 141.000 KM bužetskih sredstava, a radovi bi, prema ugovoru, trebali biti okončani u roku od 45 dana.

ing. Dragan Peštić

Peštić je pojasnio da će, u naredne dvije sedmice, biti izvršeni pripremni radovi, odnosno preuzimanje podzemnih instalacija od operatera i vlasnika, koje je neophodno za izvođenje budućih radova uređenja Blatuše.

Realizacijom ovog projekta Blatuša će dobiti jedno novo, moderno i lijepo sportsko lice, a u planu je drenaža postojećeg terena i gradnja novog oborinskog kolektora od Blatuše do Brke u duljini od 390 metara.

Naredna faza radova je izrada sportske profesionalne podloge, a Peštić je napomenuo i mogućnost igranja takmičarskih utakmica u rukometu, nogometu i drugim sportovima kojima je Blatuša i namijenjena, do kraja ove takmičarske sezone. Na Blatuši je već postavljen profesionalni semafor za odigravanje utakmica Premijer lige u malom nogometu i rukometu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Радови на изградњи стадиона теку несметано

Vladimir Matijević

Брчко: Озваничени радови на изградњи нове зграде за потребе ЈЗУ “Здравствени центар”

Vladimir Matijević