RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Озваничени радови на изградњи нове зграде за потребе ЈЗУ “Здравствени центар”

Полагањем камена темељца градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић и директор ЈЗУ „Здравствени центар“ Емир Османовић озваничили су данас почетак радова на изградњи новог јавног објекта за потребе „Здравственог центра“ Брчко.

„Влада Дистрикта наставља континуитет улагања у ЈЗУ „Здравствени центар“ Брчко. Овај објекат је веома важан у функцуионалном смислу јер ћемо ослободити садашње капацитете у оквиру болнице и Дома здравља и омогућити да се прошире нека болничка одјељења у истим а да администрацију и Пододјељење за јавно здравство ситуирамо у нови објекат,“ истакао је градоначелник Кадрић.

Он је мишљења да се ради о доброј инвестицији која је и могућност да локалне фирме у времену рецесије и поскупљења обезбједе посао, те да ће се систематизовати просторне потребе установе и омогућити да се недостајеће активности осигурају у упражњеним просторима.

Градоначелник Брчког каже да ће се изградњом објекта обезбједити и гараже за потребе возног парка, првенствено санитетска возила, чиме ће се она квалитетно и очувати.

Објекат је према ријечима извођача радова, површине око 2200 метара квадратних и биће изграђен у насељу Колобара, иза зграде Дома здравља, за најдаље 16 мјесеци. Вриједност радова које изводи конзорцијум фирми, износи око 2 милиона и 80 хиљада КМ.

Портпарол ЈЗУ „Здравстбени центар“ Брчко Салих Ибрахимбеговић говорећи о бенефитима који се изградњом овог објекта добијају каже да се они оглeдају у растерећењу просторних капацитета.

Ибрахимбеговиће се у име менаџмента ЈЗУ „Здравствени центар“ Брчко захвалио градоначелнику и Влади Дистрикта, те ресорном Одјељењу на пружању континуиране подршке у циљу стварања што бољих и квалитетних услова на пружању здравствених услуга корисницима.

Свечаном полагању камена темељца а поводом изградње новог објекта поред градоначелника Брчког и директора ЈЗУ „Здравствени центар“ присуствовали су и замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић, Главни координатор у Влади дистрикта Жењко Антић и други гости.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Честитка градоначелника и замјеника градоначелника поводом православног Божића

Radio Brčko

Državna ministrica Ankica Gudeljević u posjeti Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Naredne srijede redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

Admir Kadrić