RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Podjela sjemena pri kraju

Sutra bi trebala biti okončama podjela sjemenskog materijala za presijavanje zemljišta koje je bilo poplavljeno. Isporuka goriva se nastavlja i u narednom periodu.

Odjeljenje za poljoprivredu radi na procjeni ukupnih šteta nastalih usljed poplava na područiju Distrikta, no prioritetan akcenat je na raspodjeli subvenciranog sjemenskog materijala i goriva za presijavanje parcela koje su bile pod vodom.

«Ako sjeme ne podijelimo blagovremeno odnosno presijavanje ne završimo do polovine ovog mjeseca, potpuno ćemo zakasniti i sad je sav akcenat stavljen na ovaj posao. Do sada je od oko 400 zahtjeva obradjeno i sjeme podjelje za blizu 300 lica i vjerujem da ćemo tokom sutrašnjeg dana ovaj posao u potpunosti okončati»  rekao je šef  odjeljenja Dževdet Šahović.

Ostala raspodijela, što uključuje i podjelu 50 litara goriva po hektaru za mašine koje će presijavati parcele, ide planiranom dinamikom te će svi oni koji imaju pravo na ovu subvenciju to i ostvariti, naglasio je Šahović

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.