RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tužilaštvo i Policija uputili javni apel

Radi utvrđivanja preciznog broja stradalih prilikom rušenja mosta na Savi 30.  aprila1992.godine, Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH koji vode istragu protiv nepoznatih osoba koje su srušile ovaj most između Brčkog i Gunje, objavili su javni apel za dostavljanje informacija o žrtvama rušenja savskog mosta.

Halid Emkić, stručni savjetnik Policije za poslove informisanja, kazao je da se u cilju poboljšanja istrage u kriminalističkom smislu, apeluje na članove porodica stradalih, njihovih rođaka, prijatelja i poznanika u BiH, ali i Hrvatske, Srbije i drugih zemalja da dostave informacije koje imaju o nastradalim osobama kojima se od tada gubi trag.

Tužilaštvo Distrikta je u dosadašnjem toku provođenja istrage za krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva prikupilo znatan broj činjenica i informacija o ovom tragičnom događaju, kazao je Samir Beganović sekretar ove institucije.

Međutim kako je istakao, za krivično-pravno procesuiranje, odnosno okončanje ovog kompletnog predmeta neophodno je utvrditi tačan broj žrtava, odnosno osoba koje su se kao pješaci zadesili u tom kritičnom momentu na mostu, te su smrtno stradali ili su tjelesno ozlijeđeni.

 

Svi građani radi davanja informacija mogu se javiti Tužilaštvu ili Policiji, na sljedeće telefonske brojeve:

00387-049/217-227     Tužilaštvo Brčko distrikta BiH

00387-049/233-200      Policija Brčko distrikta BiH

 

Informacije se mogu takođe dostaviti i neposredno, putem faksa, pošte ili elektronski na bilo koji kontakt organa krivičnog gonjenja :

 

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, Trg pravde 10, 76100 Brčko; tel: 049/217-227; faks: 049/219-088; e-pošta: jtbd@jtbd.ba

Policija Brčko distrikta BiH,Trg Mladih 10, 76100 Brčko, Centrala:049/233-200, Fax:049/216-779, brcko@policijabdbih.gov.ba

 

 

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.