RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Policija obilježava „Dan sigurnijeg interneta”

Policija Brčko distrikta BiH u cilju promocije sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta-online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među mladima, svake godine drugog utorka u februaru obilježava „Dan sigurnijeg interneta“.

S obzirom na složenu epidemiološku situaciju, umjesto predavanja u osnovnim i srednjim školama tokom sedmice biće postavljeni plakati sa sadržajima kojima se želi ukazati na opasnosti po ličnu i imovinsku sigurnost osnovaca i srednjoškolaca, a koje se mogu pojaviti na internetu. Cilj navedene aktivnosti je i upozoriti ovu populaciju kako da sigurno koriste internet za pretraživanje, učenje i zabavu, te kako i gdje zatražiti pomoć u slučajevima nastalih sigurnosnih problema.

Centar za sigurni internet je organizovao online kviz o sigurnosti u digitalnom okruženju za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola koji će trajati samo danas od 9.00 do 19.00 sati.

Podsjećamo da su na internet stranici Policije Brčko distrikta BiH www.policijabdbih.gov.ba od ranije postavljena uputstva za „sigurni internet“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обиљежавање побједе у Великом рату завршено Академијом и бесједом официра Марка Богосавца

Radio Brčko

Brčko: Policija provodi istragu o saobraćajnoj nezgodi u Gornjem Rahiću

Radio Brčko

Brčko: Uhapšen muškarac koji je zapalio auto poslanika Uroša Vojnovića

Radio Brčko