RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta BiH lišila slobode visokopozicioniranog službenika Vlade BD BiH

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 17.02.2020. godine proveli složenu akciju kodnog naziva ”TEMPO” usmjerenu na borbu protiv korupcije. U okviru akcije slobode je lišen visokopozicionirani službenik Vlade Brčko distrikta BiH, a radi se o licu F.Ć. rođenom 1968. godine u Koraju, opština Lopare, a nastanjenom u Brčkom, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio KD “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” iz člana 376 stav 1 KZ Brčko distrikta BiH.

U okviru akcije izvršeni su pretresi lica i vozila koje koristi ovo lice, a aktivnosti pretresanja službenih prostorija i privatnih objekata biće nastavljeni. Riječ je o složenoj istrazi koju je Policija Brčko distrikta BiH provela pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a postupajući po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u okviru koje su primijenjene posebne istražne radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Foto: Ilustracija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pisić se sastao sa Michaelom Scanlanom i komandantom EUFOR-a u BiH

Radio Brčko

Policija BD: Privremena obustava i zabrana saobraćaja na dan 07.03.2020.

Radio Brčko

Saopćenje za javnost Policije Brčko distrikta

Sandra Živković