RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Radončić: U Grčkoj 100.000 migranata čeka da krene

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je da blizu 100.000 migranata u Grčkoj čeka da krene preko BiH ka Hrvatskoj i da je, zbog tog velikog izazova, upozorio evropske zvaničnike.

On je naglasio da je riječ o problemu koji ne može savladati Granična policija BiH, kojoj nedostaje 1.200 policajaca, te dodao da očekuje i solidarnost lokalnih zajednica.

Radončić je napomenuo da se ne može reći da je situacija dobra i da javnost mora da zna sve.

“To je veliki izazov, upozorio sam sve naše evropske prijatelje da moraju pomoći BiH jer nemamo dovoljno graničnih policajaca, materijalno-tehničkih sredstava, dronova, termovizijskih kamera. Naša granica je veoma porozna i očekujem da ćemo, nakon tri godine spavanja kao društvo, shvatiti da to nije proces kao elementarna nepogoda od nekoliko mjeseci, već će trajati nekoliko decenija”, upozorio je Radončić.

On je novinarima rekao da BiH mora iskoristiti sve kapacitete, od lokalnog do nivoa BiH, te međunarodnu pomoć i suočiti se sa tom krizom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Radončić: Ministarstvo će podržati zabranu ulaska u BiH

Radio Brčko

Radončić: BiH prijeti ekstremna bezbjednosna i humanitarna kriza

Radio Brčko

Radončić: BiH će se s pravom dimenzijom krize suočiti tek za 15-ak dana

Radio Brčko