RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta osigurava nasip oko Vučilovca i Krepšića

Policija Brčko distrikta BiH osim redovitih aktivnosti , djeluje i po zahtjevima koji se zatraže od strane stožera za obranu od poplava Vlade distrikta Brčko.

U tijeku jučerašnjeg dana pripadnici policije su, osim aktivnog rada na podizanju brane, kontrolirali ulaz i izlaz na poplavljenom područu, kazao je Halid Emkić, glasnogovornik distrikta Brčko.

On je istakao da nije bilo nikakvih krivičnih prijava i stanje sigurnosti je očuvano , a sprovode se i dalje mjere i radnje u skladu s policijskim operativnim planovima na spriječavanju nastanka krivičnog dijela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Trenutačno Policijske snage distrikta Brčko fizički osiguravaju cijelokupni  nasip na području Brčko distrikta,gdje kontroliraju sve aktivnosti kada je u pitanju sam nasip , ali i poplavljeno područje, kazao je Emkić.

10322748_890162971009886_2332691927270986935_n

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.