RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčkom zabranjeno krpljenje nasipa u Kopanicama

Čelnici Županije Posavske, odnosno općine Orašje, jutros su zabranili djelovanje ekipa sa područja Brčko distrikta na krpljenju savskog nasipa u Kopanicama kod Orašja, te izvrijeđali i otjerali eksperte iz Austrije i Luksemburga, koji su osmislili i nadzirali cijelu aktivnost.

„Kontinuirani sedmodnevni napori spasilaca iz pet evropskih zemalja, Oružanih snaga BiH, eksperata iz Austrije i Luksemburga na zatvaranju pukotine u savskom nasipu kod Kopanica, zaustavljeni su zabranom boravka na ovom području predstavnicima Distrikta, od strane ljudi iz Orašja, odnosno Posavske Županije, ovo nam je iznenada saopšteno sinoć nakon sastanka sa predstavnicima Posavske županije“, rekao je nakon vanredne sjednice Vlade gradonačelnik Anto Domić. On je dodao da su došli i sa zahtjevom da probijemo nasip u Krepšiću kod Brčkog kako bi se voda iz Kopanica mogla vratititi u Savu.

«Mi više ništa ne možemo činiti na tom prostoru i samo nam ostaje da u toku dana uklonimo prepreke oko rijeke Tinje, kako bi protok vode bio maksimalno osiguran, te da odemo do Krepšića i Vučilovca i vidimo šta se tamo može učiniti», rekao je, vidno razočaran, gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.