RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Brčko distrikta: Pregled značajnih bezbjedonosnih događaja tokom vikenda

KRIMINALITET:

– Dana 12.10.2019. godine oko 10,00 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio nepoznatog izvršioca da je, tokom noći oko 00,45 sati, ušao u njegov ugostiteljski objekat u ulici Bosne srebrene u Brčkom i iskoristivši nepažnju radnice, iz kase, otuđio manju količinu novca. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”krađa” iz člana 280.stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH-a, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenog novca.

JAVNI RED I MIR:

  Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

 SAOBRAĆAJ:

  U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima su pripadnici Policije vršili  uviđaje.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili četrdeset tri vozača i vozila, gdje je kod dvadeset četiri vozača, kontrolom, utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u dvanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dok je u sedam slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija privodi osumnjičene za paljenje automobila i aktiviranje eksplozivne naprave

Admir Kadrić

Brčko: Policija provela akciju kodnog naziva „GRANT”

Radio Brčko

Brčko: Policija provodi istragu o saobraćajnoj nezgodi u Gornjem Rahiću

Radio Brčko