RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija će danas učenicima održati predavanje o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu

U cilju promocije sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta-online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima, u mjesecu februaru obilježava se „Dan sigurnijeg interneta“.

Kroz različite aktivnosti, Policija Brčko distrikta BiH je tokom mjeseca februara upoznavala mlade, posebno učenike i nastavnike kao i roditelje učenika, o opasnostima po njihovu ličnu i imovinsku sigurnost, koje se mogu pojaviti na internetu.

Naime, u sklopu ukazivanja na ovaj problem Policija Brčko distrikta BiH je ranije na internet stranici Policije Brčko distrikta BiH, www.policijabdbih.gov.ba, postavila upustva za sigurno korištenje internet – “sigurni internet”.

U sklopu radnji koje se preduzimaju, tokom današnjeg dana (28.02.2019.) godine, sa početkom u 12,00 sati, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, će su u prostorijama Doma kulture u Brčkom distrikt BiH učenicima osnovne škole od petog do devetog razreda, održati predavanje-prezentaciju (sa primjerima iz prakse), o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu.

U sklopu prezentacije učenici će biti upoznati i kako da sigurno koriste internet za pretraživanje, učenje i zabavu. Pored toga bit će data praktična rješenja kako da se isti zaštite na internetu, kao i informacije kako i gdje zatražiti pomoć (odnosno podnijeti prijavu) u slučajevima nastalih sigurnosnih problema.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policija apeluje na veću opreznost vozača i pješaka

Sanita Jerković Ibrahimović

Emisija “U središtu pažnje” – Razgovor sa Damirom Antunovićem, šefom Jedinice za profesionalne standarde u brčanskoj Policiji

Radio Brčko

Izvještaj policije u periodu od 10. 04. do 12. 04. 2021. godine

Radio Brčko