RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija kontrolira ulaze i izlaze na području Vučilovca i Krepšića

Policija Brčko distrikta je jutros na sastanku Stožera za obranu od poplava dobila niz novih zaduženja, dok je proteklih dana ,od kako je izvanredna situacija u distriktu , policija angažirala sve raspoložive službenike.

Šef Policije distrikta Brčko Goran Lujić je kazao da su dobili niz zaduženja s aspekta sigurnosti Vučilovca i Krepšića , gdje se sprovode preventivne aktivnosti radi spriječavanja eventualnih krađa , odnosno kontrole kompletnog područja , ulaza –izlaza, kretanja stoke i njenog pregleda , kako se ne bi širila zaraza.

Jutros smo uputili naših 10 tjelesno najspremnijih specijalaca i čamac a u sklopu aktivnosti koje se poduzimaju na zatvaranju otvora na brani u Kopanicama ,i tom dijelu mi dajemo svoj doprinos, istakao je Lujić.

Što se tiče preventivnog djelovanja u slučaju eventualnih krađa, Lujić kaže da su ,“uvjetno rečeno“ kompletno područje blokirali i kontroliraju sav ulaz i izlaz na to područje, kako bi spriječili otuđivanje imovine.

On je još istakao da u ovoj situaciji vršenje krivičnih djela krađe, ima kvalificirane oblike i mnogo teže zapriječene kazne nego u normalnim okolnostima, to su vrlo rigorozne sankcije , i u tom dijelu policija će biti tu bez bilo kakve tolerancije , s maksimalnom razinom primjene ovlasti.

Najbitnije je ,kada je ova izvanredna situacija u pitanju , navodi još Lujić, da nije bilo smrtnih slučajeva i da je s sigurnosnog aspekta situacija stabilna .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.