RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neophodna još veća mobilnost svih

Čelnici izvršne vlasti na jutrošnjem nastavku vanrednog zasjedanja traže maksimalnu angažovanost svih koji dolaze na  posao i obavljanje redovnih dnevnih aktivnost, a paralelno s tim,  od  uključenih u  zatvaranju pukotine na nasipu u Kopanica, još više zalaganja .

Nedopustivo je da uposlenici naše administracije, koji nisu direktno uključeni u aktivnosti odbrane od poplava, koriste ovu situaciju za šetkanje po gradu. Posla imaju i preko glave, jer je puno «zaostalih predmeta» koji sad moraju biti riješavani rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Takodje su  podjeljeni precizni zadaci svim šefovima Odjeljenja u vladi te policiji, a od deset sati jutros su ekipe ponovo na reonu Vučilovca i pokušavaju umanjiti dotok vode kroz napuklinu u savskom nasipu kod Kopanica.

«Osnovni nam je zadatak danas pokušati sprječiti ili bar ublažiti isticanje vode kroz nasip i to ćemo uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH i činiti, kazao je gradonačelnik prije odlaska na nasip u Kopanice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.