RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policijski izvještaj za period od 23.11.2019. godine do 24.11.2019. godine

KRIMINALITET:

– Dana 24.11.2019. godine nešto iza 07 sati Policiji Brčko distrikta BiH jedan građanin prijavio je da je jedno ili više NN lica na njegovom motornom vozilu koje se nalazilo parkirano ispred jednog preduzeća u Brčkom, načinilo oštećenja u vidu ogrebotina na vratima na lijevoj strani automobila, te izbušilo dvije gume na desnoj strani automobila. Po izjavi prijavitelja pričinjena mu je šteta od oko 500 KM. Policijski službenici su nakon prikupljenih obavještenja i izvršenog uviđaja, uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem, utvrdili da  postoje osnovi sumnje da je izvršeno KD “oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav 1 KZ-a Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

Tokom izvještajnog perioda nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

– Napominjemo da je posljednjih dana Jedinica saobraćajne policije intenzivirala svoje aktivnosti kontrole vozila i vozača, te da je tokom prošle sedmice lišila slobode jedno lice koje je zbog vožnje pod dejstvom alkohola uzrokovalo materijalnu štetu.

– Tokom vikenda desile su se ukupno četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je u dvije konstatovana materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju u dane vikenda, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 13 vozača kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, u pet slučajeva gdje su lica upravljala vozilom prije sticanja prava na upravljanje, tri lica su upravljala vozilima kojima je istekla važnost registracije, te jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta BiH upozorava građane na oprez

Radio Brčko

Брчко: Возачи електричних тротинета равноправни учесници у саобраћају?

Vladimir Matijević

Њемачка полиција прекинула концерт којем је присуствовало око 800 људи

Radio Brčko