RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Poljoprivredno-medicinska škola naredne školske godine upisuje devet odjeljenja

Od ukupno planiranih 36 odjeljenja za upis u brčanske srednje škole u narednoj školskoj godini, u Poljoprivredno – medicinsku školu u prvi razred planiran je upis 180 učenika, i to u devet odjeljenja po dvadeset učenika u tri područja rada.

„U područje rada poljoprivreda – prerada hrane dva odjeljenja poljoprivrednih tehničara, jedno veterinarskih i jedno prehrambenih tehničara, te jedno kombinovano odjeljenje cvjećar – pekar. U područje rada zdravstvo po jedno odjeljenje medicinskih i farmaceutskih tehničara, i u području rada ostale djelatnosti po jedno odjeljenje ekoloških tehničara i frizera“, precizirao je  direktor ove škole Sead Bečić.

Kao i u ostalim srednjim školama u Distriktu, ni i u ovoj školi nema prijemnog ispita za upis, boduje se uspjeh od šestog do devetog razreda, te uspjeh iz osmog i devetog razreda iz maternjeg jezika, matematike, fizike, biologije i hemije.

„Očekujemo da će upis biti i ove godine od 24. do 26. juna kao i prethodnih godina. Bitno je da učenici donesu svjedočanstva, rodni list, te ako imaju diplome sa nekih takmičenja koji im mogu dodatni dodatne bodove ako to bude neophodno pri upisu“, kazala je psiholog Sabina Ahmičić-Gušo.

Pored zajedničkog obilaska osnovnih škola sa drugim srednjim školama, za buduće srednjoškolce i njihove roditelje vrata Poljoprivredno-medicinske škole će biti otvorena i 20. i 21. maja. Tom prilikom svi oni koji su zainteresovani moći će se što bolje upoznali sa svime što ova škola nudi kada je u pitanju dalje obrazovanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Osnovna muzička škola organizovala „Dan otvorenih vrata“

Sanita Jerković Ibrahimović

У БиХ мање уписаних средњошколаца за 2,1 одсто него у прошлој години

Radio Brčko

Брчко: Сутра почиње упис у први разред средње школе

Vladimir Matijević