RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pomoć EU razvitku malih i srednjih poduzeća

U Brčkom je danas upriličena prezentacija projekta potpore uvođenju sustava upravljanja kvalitetom u BiH, podržanog od Europske unije kroz predpristupne fondove.

Cilj je osigurati profesionalnu potporu malim i srednjim poduzećima na unaprijeđenju njihovih poslovnih procesa kako bi se pripremili za primjenu standarda ISO 9001.

Vrijednost ovog dvogodišnjeg projekta je nešto više od 1,8 milijuna eura. Korisnici projekta su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, federalno Ministarstvo razvitka i poduzetništva, Ministarstvo industrije, energije i rudarstva Republike Srpske, te Odjel za gospodarski razvitak Vlade Brčko distrikta, kaže Maria Di Florio, voditeljica ovog projekta.

Poduzetnicima se nudi besplatan i stručan pregled funkcioniranja poduzeća profesionalnog konsultantskog osoblja i savjeti o unaprijeđenju poslovanja. Sa ISO 9001 certifikatom se postiže značajan kredibilitet kod potencijalnih klijenata.

Za ovaj projekt mogu aplicirati sva mala i srednja poduzeća iz BiH, pa tako i Brčko distrikta putem internetske stranice projekta www.euqms.ba u razdoblju od 6. Do 30. Lipnja ove godine. Njih ukupno 100 iz BiH će nakon odabira moći i ostvariti ponuđenu mogućnost, rečeno je na današnjoj prezentaciji u Brčkom. Čitav proces, izuzev certifikacije QSM, je besplatan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.