Brčko

Pored niza redovnih aktivnosti, Svitac uskoro planira i realizaciju novih projekata

Omladinska organizacija Svitac, uz poštivanje svih epidemiološki mjera, aktivno realizuje niz svojih aktivnosti, kao što su razne radionice za djecu svih uzrasta. Također, realizuju i razmjenu volontera u zamlje sa kojima imaju saradnju, a uskoro planiraju i da počnu sa realizacijom novih projekata.

Pored dnevnih radionica za najmlađe, koje su organizovane u tri grupe zbog stanja sa pandemijom, Omladinska organizacija Svitac, realizuje i muzičke i jezičke radionice za djecu starijeg uzrasta, a sve u skladu sa epidemiološkim mjerama. Kordinator za omladinske razmjene Miloš Popić, istakao je da pored ovih aktivnosti, imaju i on line radionice i to njemačkog jezika, te radionice za djecu od 13 godina gdje su teme zasnovane na svakodnevnom životu.

Podsjetio je da i dalje rade na programu omladinskih razmjena gdje je Svitac akreditovan na Programu europskih snaga solidarnosti.

„Gdje mladima omogućavamo da volontiraju u drugim zemljama, ali i mladima iz drugih zemalja da volontiraju kod nas. Tako trenutno imamo ovdje dva volontera iz Velike Britanije, dok u Turskoj imamo dva naša volontera, jednog u Poljskoj i jednog u Sloveniji“, kazao je Popić.

Pojasnio da je svrha ove razmjene, dalje osposobljavanje volontera, starosti od 18 do 30 godina, kroz određene programe koji su na raspolaganju. Svi troškovi za vrijeme boravka volontera su pokriveni, a programi traju dva ili devet mjeseci, te volonteri na kraju programa dobijaju i certifikat.

„Imamo preko 100 partnerskih organizacija sa kojima dosta sarađujemo. Tako da smo imali volontere i u Litvaniji, Latviji, Španiji, Italiji, Njemačkoj, skoro svim zemljama u Europi.

Dodao je da su u planu novi kratkoročni i dugoročni projekti, odnosno razni seminari kako kod nas, tako i u zemljama partnerima, sve s ciljem dodatnog osposobljavanja mladih volontera.

Pozvali su mlade da prate Svitac preko društvenih mreža, odnosno otvorene Javne pozive za volonterizam i postanu dio ove organizacije koja mladima nudi napredovanje u vlastitom razvoju kroz jedan koristan učenički proces.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button