RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Fondacija Bećirević ove godine dodjelila 10 stipendija

Fondacija porodice Bećirević ove godine dodijelila je 10 stipendijama studentima.

Koordinatora projekta o razvoju ženskog preduzetništva Ermina Pezerović istakla je da se stipendije obezbjeđuju od donacija građana, te da trenutno sada imajujo oko 120 donatora.

Prema njenim riječima, stipendije se dodjeljuju nadarenim studentima kao i onima slabijeg materijalnog stanja, što je bio i jedan od uslova iz darovnice Esme i Marije Bećirević kada su ostavile svoje imanje „Preporodu“.

Za jednu akademsku godinu, jedan student dobije 2.000 maraka stipendije.

Pezerović se zahvalila svim donatorima, koji na ovaj način pomažu Fondaciju i studente.

Ovom prilikom je dodala da je u martu ove godine Fondacija potpisala i ugovor sa Agencijom za razvoj preduzeća „Eda“, o realizaciji projekta razvoja ženskog preduzetništva koji traje do 3. novembra.

„Trenutno, uz sve propisane epidemiološke mjere, radimo radionice pisanje projekata, izrada biznis plana, marketing kampanje, namicanje sredstava kroz sponzorstva, javno govorništvo i govor tijela i upravljanje finansijama. Krajem ove sedmice, tačnije u nedjelju, imat ćemo likovne radionice kojima ćemo zaokružiti dio praktičnih aktivnosti. Tokom ovog cijelog procesa, na Javni poziv za angažman javila su nam se i dva volontera koji su se ponudili da krajem augusta održe i bonus radionice“, dodala je Pezerović.

Pored navedenih radionica, Fondacija realizuje i intenzivne obuke u trajanju od tri mjeseca i to: Engleski jezik, Osnove poznavanja rada na računaru, Poslovna korespondencija i Kancelarijsko poslovanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada usvojila konačnu listu stipendista

Mirsad Arnautović

Brčko: Sugrađanima predstavljen Arman Korajac

Admir Kadrić

U “Islahijetu” upriličene radionice pisanja bosančice za djecu i odrasle

Sanita Jerković Ibrahimović