BrčkoKultura

Postuhmno predstavljena knjiga “Krčevljansko bitisanje” Senada Ibrića

U organizaciji Književnog kluba Brčko distrikta i Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” sinoć je, u prostorijama “Islahijeta,” posthumno promovisana knjiga “Krčevljansko bitisanje”, autora Senada Ibrića.

Knjigu je predstavila profesor i književnik Mirjana Đapo, lektor i recenzent knjige, istakavši da je Ibrić bio veliki i svestrani umjetnik.

“Tuga je što nismo ranije, dok je imao snage i energije, vidjeli sve talente Senada Ibrića, ali je sreća to što smo shvatili da je veoma veliko ono što je on radio, a što se prije svega odnosi na književnost i slikanje. Knjiga “Krčevljansko bitisanje” je samo mali dio onoga što je Senad iza sebe ostavio i ovo nije poslednje što, nakon njegove smrti, objavljujemo”, rekla je Đapo.

Ona je naglasila da je u knjizi dominantan bosanski jezik sa mnogo čistote, ljepote i duha naravi naroda sa ovog područja sa svom težinom bosanskog života.

Prema riječima moderatora promocije, Indire Jašarević-Čandić, u knjizi Senada Ibrića se može prepoznati svako ko živi ili je živio na ovim našim prostorima upravo zbog toga što je pisana starim narodnim jezikom koji se, na ovakav način, čuva od zaborava.

Promociji knjige je prisustvovala porodica pokojnog Senada Ibrića, prijatelji, građani i ljubitelji lijepe pisane riječi.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button