RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisan Memorandum o razumijevanju između brčanske Policije i FPN-a Univerziteta u Sarajevu

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Goran Pisić sastao se danas u prostorijama Policije sa dekanom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, profesorom doktorom Seadom Turčalom.

Tokom sastanka potpisan je Memorandum o razumijevanju, stručnoj saradnji i uzajamnoj podršci u istraživanjima u oblasti sigurnosti. Memorandum ima za cilj uspostavu i promociju akademske i institucionalne saradnje između Policije Brčko distrikta BiH i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a koji će poslužiti kao okvir iste i olakšati dalje razvijanje specifičnih programa od obostranog interesa.

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je spremna da u skladu sa zakonom utvrđenim nadležnostima dogovara i ugovara s Fakultetom političkih nauka zajedničke aktivnosti u svrhu efektivne i efikasne realizacije zadataka u izgradnji i razvoju kapaciteta Bosne i Hercegovine za sigurnost, zaštitu građana i materijalnih dobara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Na cestama Distrikta novo policijsko vozilo opremljeno radarskim sustavom „EKIN PATROL G2“

Gorana Antić

Manifestacije povodom obilježavanja godišnjice Distrikta protekle bez incidenata

Mirsad Zahirović

Policija Brčko distrikta BiH provela akciju kodnog naziva “KOROV”

Radio Brčko