RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Потписан Меморандум о сарадњи Социјалистичке партије са Партијом уједињених пензионера

Социјалистичка партија и Партија уједињених пензионера у Брчком данас су потписале Меморандум о политичкој сарадњи вођени заједничким циљем да се принцип социјалне правде пренесе кроз друштво, не као начело, него као модел живота, те да се најстаријој популацији обезбиједи достојанствено мјесто у заједници.

Потписници Меморандума Зоран Кокановић, предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије и Вид Грујић, предсједник Партије уједињених пензионера истакли су да снага и енергија младих генерација те искуство и знање које са собом носе године могу да буду важан фактор на друштвеној и политичкој сцени у Брчком.

Након потписивања Меморандума Зоран Кокановић је подсјетио на традиционалну сарадњу коју  социјалисти имају са пензионерима, те овом приликом рекао да је на листи Социјалистичке партије кандидат пензионера Душан Јовичић, под редним бројем 14.

Вид Грујић каже да се пензионери годинама ослањају на Социјалистичку партију и рачунају на подршку социјалиста.

„Рачунамо на Социјалистичку партију на чијој листи се налази и наш кандидат и у случају да он не прође у Скупштину дистрикта социјалисти ће бити наши заштитници“, нагласио је Грујић.

Како је речено Социјалистичка партија је у Српској Вароши обезбиједила простор за рад Партије уједињених пензионера.

Предсједник социјалиста у Брчком Зоран Кокановић се овом приликом осврнуо и на актуелно питање Привременог бирачком списка за гласање поштом из иностранства на коме се налази велики број грађана који живе у Брчком.

„Евидентно је да је преко шест хиљада гласача пријављено да гласа из иностранства. На помолу је неки вид изборне крађе и апелујем на све органе, а посебно на Централну изборну комисију да продуже рок за пријављивање људи које је неко мимо њихове воље пријавио за гласање из иностранства“, рекао је Кокановић

Он каже да је рок од 48 часова мали јер, како је рекао, свакодневно му се јављају људи и чланови партије који ни сами не знају како су се нашли на том списку. Кокановић је на крају апеловао на истражне органе да процесуирају одговорне за покушај изборне крађе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.