RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpuna obustava i zabrana saobraćaja za sva vozila na dionici pristupnog puta od ulice Bijeljinska do Luke Brčko

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izdala je rješenje kojim se odobrava potpuna obustava i zabrana saobraćaja za sva vozila na dionici pristupnog puta od ulice Bijeljinska do Luke Brčko, u stambenom naselju ”Bosnaplod-Ilićka” na dane 30. i 31.08.2023. godine u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, a zbog izvođenja radova „rekonstrukcije pristupnog puta, rekonstrukcije industrijskih kolosijeka od Luke Brčko do Željezničke stanice Brčko Novo i izradi pruge na dijelu kranske staze“.

U navedenom vremenskom periodu saobraćaj će se na mjestima zatvaranja odvijati uz potpunu saobraćajnu signalizaciju, te upute od strane izvođača, kao i uz saglasnost i asistenciju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH.

Na navedenom putu saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima i to:

– Dionica 1

Iz pravca Bijeljine, raskrsnica kod Benzinske pumpe „MB Radić“-mini obilaznicom “Laser”, zatim Vukosavačkom ulicom do ulice Nikole Tesle, te ulicom Miroslava Krleže, Bulevara Mira i ulicom Savska prema Luci Brčko.

-Dionica 2

Iz pravca Banje Luke: kružni tok „Bolnica”, ulica Reisa Džemaludina Čauševića, Pere Marjana te ulicom Savska do Luke Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.