Brčko

Povećan broj biciklista i mopedista na saobraćajnicima

Sa dolaskom toplijih dana, na saobraćajnicama Distrikta evidentno je povećanje broja biciklista i vozača mopeda. Zbog prvenstveno njihove bezbjednosti, iz brčanske Policije apeluju na povećanu opreznost svih učesnika u saobraćaju.

„Apelujemo na vozače ovih vozila da radi svoje bezbjednosti moraju koristiti obaveznu zaštitnu kacigu i zaštitnu opremu. A sve ostale učesnike u saobraćaju upozoravamo na prisustvo biciklista i vozača mopeda na saobraćajnicima i  pozivamo na povećan oprez“, kazao je komandir Jedinice saobraćajne policije Kenad Bajrić.

Prema njegovim riječima, pored redovnih kontrola, policija vrši i pojačane kontrole ovih kategorija u određenim vremenskim intervalima, odnosno kontrole korištenja zaštitne kacige i opreme, ispravnosti registracije i slično.On je dodao da je na početku sezone policija kroz akciju preventivno djelovala i upozoravala ove učesnike u saobraćaju na njihove obaveze, a pored toga realizovala i predavanja za školsku populaciju iz ove oblasti. A sada je, kakoje naglasio, period kada za svaki uočeni prekršaj policija primjenjuje zakon i represivno djeluje.

Bajrić je ovom prilikom podsjetio i da će u subotu 22. juna doći di obustave saobraćaja zbog održavanja tradicionalne sportske manifestacije Vidovdanska trke. Pozvao je vozače, da u subotu u vremenskom periodu od 18 do 21 sat izbjegavaju putni pravac od Bijeljine prema Brčkom i koriste druge putne pravce. Ali isto tako i građane, da izuzev prijeke potrebe ne koriste određene ulice u najužem dijelu grada gdje će saobraćaj također biti obustavljen, kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i ova trka se održala bezbjedno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button