RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Povlače se mašine i ljudi sa nasipa u Kopanicama

Nakon što je odlučeno da se zaustavlja sanacija nasipa na Kopanicama u dijelu Ž  upanije Posavske , Rifet Mujanović šef Odjela za izbjegla i raseljena lica BiH izjavio je da je u toku povlačenje mehanizacije i opreme, te ljudstva sa ove lokacije.

„Trenutno aktivnosti moje su da vratim na sigurno traktore i bagere, da nam mašine ne ostanu zarobljene tamo. Velika je to odgovornost, Sava je velika, nema kopna, tako da idem procijeniti nasip u Krepšiću, nakon čega ćemo rješavati ovo“, istakao je Mujanović.

Još je dodao da što se tiče ovog odjela, da se on danas uključuje u rad u Omladinskom centru, vezano za evakuisane, odnosno izbjegle osobe.

210514 CK2 210514 CK1 210514 CK4

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.