RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Све се повлачи осим воде … и птица

Сава је све тања. Покрај Шамца,покрај Жупање, покрај Брчког. За 1-2 цантиметра по сату. Височија,зауставља Брку. Мост на ушћу Брке – саобраћај функционише. И за пјешаке и за аутомобиле. Између мостова на Брци камиони из Њемачке довезли огромне пумпе за избацивање воде. Неколико њих од ушћа до Женске ћуприје избацују води са поплављеног дијела града и убацују у Брку. А Брка,на жалост,још увијек височија од нивоа воде која се испумпава.

Ријеке се повлаче али се вода не повлачи!

И, док покушавам да вам опишем шта је камера видјела на ушћу,стижу у град нове пумпе.Огромне.Конвој. Ако сам добро схватио колеге, поред њемачких посада једним бројем пумпи ће руковати Ватрогасна служба Црвеног полумјесеца из Турске. Наравно,не могу да поменем овдје све,али долазе да помогну и други: Словенци, Македонци…

Сликамо неколико специјалаца из Македоније који пролазе мостом на задатак…

 

Ушћем да уђе у град, одлучује и голуб. За њега изгледа нема препрека. Тако је са сваком слободом. Ваљда? Да ли ћемо ускоро осјетити дисање народа?

Чујем да је горе,узводно на Копаницама, акција заустављена? Можда су успјели? Можда је надљудски напор сокола Домића и његових сарадника уродио плодом? Значи ли то да је акција успјешно и завршена? –Није,-гласно ми поправља наду колега Кадрић који се управо враћа са Копаница твдећи да су наше комшије из Орашја преузеле иницијативу и захвалиле се на нашој активности?

Чуј: ми,они…Шта ми би? Па бар у оваквој ситуацији постојимо само ми.Сви смо заједно.Зар није тако?

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.