RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predsjednik HDZ BiH Prof.dr. Dragan Čović jučer posjetio distrikt Brčko

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)-a BiH Dr. Dragan Čović  je  prilikom   posjeta  distriktu i gradonačelniku  distrikta Dr. Anti Domiću, te   predstavnicima  HDZ-a   distrikta  Brčko, kazao da će  s jedne strane  razgovarati   s gradonačelnikom    o stanju  u distriktu, te na koji način pomoći s  viših  razina vlasti  da se neke stvari unaprijede  u distriktu Brčko.

Čović je  istakao da je s druge strane  došao razgovarati  s   predstavnicima  HDZ-a  u kontekstu predstojećih izbora i što bi HDZ trebao sve napraviti da pozicija stranke bude još bolja.

„Želimo u ovoj fazi kampamje, a mi smo već krenuli  u prvom mjesecu  s kampanjom , obići sva mjesta u BiH , pa tako i područje Brčkog“, kazao je Čović.Prije desetak dana Čović je obišao Posavinu i razgovarao na istu temu s tamošnjim predstavnicima HDZ-a,tako  će danas i  ovdje razgovarati s mladim , sa zajednicom žena  , braniteljskom populacijom,  i  vidjeti kako žive i što  se može učiniti za njihov  boljitak. On je istakao da je prezadovoljan  radom Dr. Ante Domića.

Potpredsjednik HDZ-a BiH i Predsjednik HDZ-a BiH  Organizacije za Brčko distrikt  Dr. Anto Domić je ovom prigodom kazao da imajući u vidu da je HDZ jedna velika obitelj , stoga predsjednik prof.dr. Dragan Čović kao glava kuće obilazi sve krajeve , pa tako i Brčko.Razgovarat će  , kaže Domić, kako se pripremiti za opće izbore,  koji su sve  to pred nama  izazovi, a jedan od tih izazova je i  neriješeno pitanje entitetskog državljanstva. Bit će još tu raznih tema unutar stranke , naglasio je Dr. Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.