RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Prateći program 36. Kazališnih susreta Brčko

Regionalni Kazališni susreti Brčko distrikta, trideset šesti po redu, počinju narednog četvrtka, 21.studenog 2019. godine. U okviru natjecateljskog dijela programa igra osam predstava iz BiH i susjedstva, dok će prateći program i ove godine donijeti više promocija i izložbi.

Prema riječima umjetničke direktorice Susreta Rubine Sarajlić predviđeno je pet kazališno-dokumentarnih izložbi (Svetozar Ćorović, Ivo Vojnović, Adem Ćejvan, Rudi Alvađ i Josip Lešić) autora Srđana Vukadinovića i Jakova Amidžića.

Najavljena je promocija dvije knjige, Žarka Milenića i Ljubice Ostojić, te časopisa „Susreti“ i „Život“. Ove godine će biti predstavljena i monografija „Život i djelo“ Vlade Keroševića, te “Antologija bh. drame kazališnih susreta”.

Sarajlićka kaže da su se organizatori potrudili dovesti i kazališne trupe za najmlađe u prigradska mjesta Distritka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Proljeće u gradu Brčko 2019.” od 15. maja do 15. juna

Suvad Alagić

Završena vladina manifestacija “Proljeće u gradu 2019.”

Radio Brčko

Prekosutra otvaranje Susreta pozorišta / kazališta BiH u Brčkom

Radio Brčko