RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pododjel za turizam, sport i kulturu Brčko Distrikta i ove godine planira niz manifestacija

Izvor: Ivana Mišković

Pododjel za turizam, sport i kulturu Brčko distrikta i ove godine sadrži niz manifestacija, a prva po redu je i obljetnica distrikta.

”Nakon obilježavanja obljetnice Brčko distrikta, Pododjel nastavlja sa svojim redovnim manifestacijama, a to su ”Proljeće u gradu”, ”Revija teatarskih malih formata”, Likovna kolonija ”Sava”, Sportsko – kulturna manifestacija ”Brčansko ljeto, Savski cvijet”, ”Smotra amaterskog stvaralaštva”, ”Mjesec knjige”, ”Susreti kazališta”, ”Mladi graditelji”, ”Dani duhovne glazbe”, ”Revija dječjih predstava”, ”Mala olimpijada školskog sporta”, turnir ”Škola nogometa”, ”Bajramski turnir u malom nogometu”, ”Frančeskovi dani”, ”Vidovdanska trka”, ”Prohema open” i polumaraton koji je naknadno uvršten u ovu priču”, ističe predstojnik Pododjela za turizam, sport i kulturu Brčko distrikta, Jakov Amidžić.

Jakov Amidžić

Pododjel je počeo raditi na obilnijem prikupljanju muzejske građe, a u planu je i otvaranje infopulta sa svrhom razvoja turizma.

”Planiramo da obnovimo nešto što je zamrlo u protekle dvije – tri godine, to je školovanje, odnosno obuka turističkih vodiča jer ih u svakom slučaju moramo imati”, dodaje Amidžić.

Kao što je rečeno, prva manifestacija Pododjela za turizam, sport i kulturu je obilježavanje obljetnice Brčko distrikta, kada će biti i proglašenje Sportaša godine.

Zvonimir Marić

”Izbor Sportaša godine predviđen je u zajedničkom programu na inicijativu Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana Distrikta, što će upriličiti manifestaciju još svečanijom”, kazao je stručni suradnik za sport, Zvonimir Marić.

Uz sve aktivnosti i ambiciozne poduhvate, Pododjel za turizam, sport i kulturu ima u planu i izradu dva zakona, Zakon o umjetničkoj djelatnosti i Zakon o zaštiti kulturnih dobara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vrlo dobar koncert Željka Samardžića održan u Brčkom

Radio Brčko

Banjalučani otvaraju XXXVI Susrete pozorišta / kazališta BiH u Brčkom

Radio Brčko

“Proljeće u gradu Brčko 2019.” od 15. maja do 15. juna

Suvad Alagić
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!